Cum să îmbunătățești abilitățile de comunicare ale cuplurilor?:video-chat

Abilitățile eficiente de comunicare sunt mâinile în jos, abilitate cea mai esențială pentru a poseda atunci când dezacord serios are loc într-o relație. Competențele de comunicare inadecvate vor duce doar la o lipsă de comunicare și vor genera și mai multe dezacorduri. Dacă intenționați să vă păstrați relația și să o faceți să dureze, atunci nu aveți opțiuni mai bune decât să învățați abilități excelente de comunicare. Sunt de acord că nu mulți oameni sunt binecuvântați cu abilități excelente de comunicare la naștere, dar dacă sunteți dispus să înceapă prin a lua mici, pași pentru copii, și de a menține perseverența, veți fi, fără îndoială, capabil să comunice bine cu partenerul de viață o zi.

Pentru a avea abilități eficiente de comunicare cu persoana iubită, trebuie să țineți cont mai întâi de faptul că bărbații și femeile tind să practice abordări diferite atunci când vine vorba de subiectul comunicării. Este crucial să înțelegem acest lucru. Odată ce o faceți, argumentele negative inutile pot fi ușor evitate, în timp ce au loc discuții constructive. Acesta este modul în care dezacordurile consolidează o relație.

Neînțelegerile apar adesea între cele două sexe, deoarece bărbații comunică cu mentalitatea “informațională”, în timp ce doamnele comunică cu mentalitatea “emoțională”, cum ar fi transmiterea sentimentelor lor sau pur și simplu spun ce este în mintea ei. Când ascultăm ce ne spune celălalt gen, mintea noastră nu interpretează întotdeauna ceea ce ne-a spus așa cum vrea el să fie interpretat. Acesta este un fapt cunoscut, care apare de obicei în dialogurile dintre bărbați și femei, care în cele din urmă duc la concepții greșite în cele mai multe cazuri.

De exemplu, dacă o doamnă vorbește despre problemele pe care le are cu un anumit coleg, de cele mai multe ori, nu caută un sfat sau o rezoluție. Doamnele vor doar să vorbească despre cum se simt și să-și facă cunoscute emoțiile în public. Pe de altă parte, omul vorbește de obicei pentru a comunica cunoștințele lor, pentru a furniza informații specifice, sau poate pentru a afirma propria autoritate în grup. Natura lor de conversație este mai factuală în cele mai multe ori.

Partenerii spun de obicei celeilalte jumătăți că”nu mai comunică”. Ceea ce înseamnă de fapt aici este că ei nu mai simțit înțeles sau auzit de partenerul său/ei. De fapt, ei încă comunică! Cu toate acestea, formele lor de comunicare sunt doar stai liniștită, resping reciproc, strigând unul la altul, intimidează reciproc, sau alte forme negative. În ciuda faptului că comunicările au loc între două persoane, adevărul este că fiecare individ poate fi responsabil doar pentru el/ea. Acestea fiind spuse, schimbările pe care le face un individ au capacitatea de a crea o schimbare de polaritate care întoarce complet situația rece.

Cinci sfaturi importante pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare în rândul cuplurilor:

1. Comunicații non-verbale.

Care sunt intonațiile tale? Vorbești ca un interogatoriu? Sau răspunzi defensiv? Mai important, ce spune limbajul corpului tău partenerului tău? Va trebui să te uiți în comunicările non-verbale pentru că acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele!

2. Asigură-te că ai înțeles mesajul.

Obiectivul tău în comunicare ar trebui să fie livrarea mesajului destinatarului tău. Deci, principala ta concentrare ar trebui să fie să te asiguri că cei care primesc vor înțelege ceea ce vrei tu să înțeleagă. Felul în care îți spui mesajul este esențial aici, astfel încât destinatarul tău să nu-l interpreteze altfel. Vorbește pe limba ta și vei fi bine.

3. Concentrează-te pe “acum”.»

Când incertitudinea atinge o relație, tendința este că el/ea se concentrează asupra a ceea ce sa întâmplat în trecut sau griji cu privire la ceea ce se va întâmpla în viitor. Pentru a comunica cu adevărat eficient în această situație, trebuie să ne îndreptăm atenția spre prezent-acum. Schimbările vor avea loc doar în prezent.

4. Simte-l.

Vrei să fii atent ca să vezi prin ce trece. Vrei să simți dezamăgirile, interesele, gesturile, suferințele, sentimentul de a fi neglijat, sau orice altceva ai putea observa din modul în care vorbește. Când poți virtualiza situația din mintea ta și să te pui în locul tău, atunci chiar asculți. Dacă ai putea face asta, vei experimenta un nou nivel de interacțiune.

5. Fii respectuos.

Acesta este factorul cel mai vital pentru Abilități excelente de comunicare. În timp ce cei patru factori de mai sus se concentrează pe modul în care ar trebui să se comporte, acest ultim factor necesită să fie respectuos la modul în care partenerul tău s-ar simți. Emoțiile sale sunt la fel de importante în determinarea rezultatului aptitudinilor eficiente de comunicare.